SporTech Stars Podcasti

Pozdravljeni v podcastu Sportech Stars, podcastu, pri katerem se v okviru projekta Sportech Stars, ki je prvi regijski projekt, ki skupaj s start-upi, uglednimi podjetji in ob podpori vrhunskega športa, vzpostavlja ekosistem za iskanje tehnoloških rešitev na področju športa, pogovarjamo s posameznimi partnerji projekta oziroma osebami, ki so povezana s področji športa, gospodarstva in start-up sveta.

RSS feed: https://sportech-stars.si/podcast.xml

iTunes:https://podcasts.apple.com/si/podcast/sportech-stars/id1465093648

Epizoda 3: Maja Makovec Brenčič

Pozdravljeni v novi epizodi podcasta Sportech Stars, podcastu, pri katerem se v okviru projekta Sportech Stars, ki je prvi regijski projekt, ki skupaj s start-upi, uglednimi podjetji in ob podpori vrhunskega športa, vzpostavlja ekosistem za iskanje tehnoloških rešitev na področju športa, pogovarjamo s posameznimi partnerji projekta oziroma osebami, ki so povezana s področji športa, gospodarstva in start-up sveta.

Ime mi je Uroš Okoren in tokrat sem se pogovarjal z Majo Makovec Brenčič, profesorico na Ekonomski fakulteti in člasnico strokovne komisije Sportech. Z Majo sva se pogovarjala o povezavi med fakulteto in startap-svetom v Slovneiji, kako bi lahko slovenski šport še bolj izkoristil razvoj tehnologije ter kakšen nasvet bi dala mladim pri razvoju njihovih karier.

 

Epizoda 2: Jakob Gajšek

Pozdravljeni v novi epizodi podcasta Sportech Stars, tokrat smo se pogovarjali z Jakobom Gajškom, direktorjem Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Z Jakobom smo se ozrli na slovensko starta-up sceno, kako uspešna je v mednarodnem merilu, kaj so ključni koraki in procesi, ki čakajo start-upe pri njihovi rasti in katere so napake, ki jih start-upi največkrat naredijo. Govorili smo tudi o mednarodnih trendih na tem področju in na kaj se lahko mlada podjetja osredotočajo pri projektu Sportech Stars ter kakšne so njegove izkušnje s podjetji, povezanimi s športom. Na koncu izvemo tudi to, za kateri šport ima Jakob že nekaj časa neodprto torbo v svojem prtljažniku.

Epizoda 1: Matej Erjavec

V prvi epizodi smo se pogovarjali z Matejem Erjavcem, predsednikom Košarkarske zveze Slovenije, ki je tudi partner pri projektu Sportech. Z Matejem smo govorili o samem projektu, kaj od njega pričakuje KZS, kaj na področju digitalizacije KZS že počne in kakšni so tukaj njeni načrti, hkrati pa smo govorili tudi o aktualnem košarkarskem dogajanju, slovenski NBA noriji in prihajajočem kongresu Fiba Europe, kjer bodo nastavljene nove strateške smernice evropske košarke, ki bodo upamo da pomenile hiter konec dvotirnega košarkarskega dogajanja, zaradi katerega smo Slovenci kot evropski prvaki ostali celo brez nastopa na letošnjem svetovnem prvenstvu.